Spletna trgovina www.bodymind.si deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

ALI JE REGISTRACIJA NA SPLETNO STRAN OBVEZNA?

Registracija in prijava na spletno stran ni obvezna, saj lahko po njej brskate in nakupujete brez težav tudi neregistrirani uporabniki.

CENE IN DDV

Vse navedene cene so v EUR ter že vključujejo predpisani DDV. Cene veljajo od 01.01.2023 in so nepreklicne, ter veljajo v trenutku nakupa za nakupe na spletni strani www.bodymind.si.
Body & Mind d.o.o. skuša kar najbolje skrbeti za točnost in ažurnost podatkov, navedenih na spletni strani, vseeno pa lahko prihaja do nepravilnosti pri objavah cen, dobavnih rokov, opisov in lastnosti izdelkov. Ker se vse morebitne spremembe ne uspe vedno vpisati na spletno stran sočasno z nastankom spremembe, bo Body & Mind kupca vedno obvestila o spremembah ter mu omogočila preklic ali zamenjavo naročenega izdelka.
Prav tako bo Body & Mind d.o.o. kupca obvestila, v kolikor se tekom obdelave njegovega naročila cena artikla spremeni in skušala po svojih najboljših močeh najti primerno in zadovoljivo rešitev za obe strani. Nakup za pravne osebe je možen preko elektronske pošte.

NAROČANJE IN PLAČILO

V spletni trgovini www.bodymind.si je možno plačilo preko PayPal ali preko direktnega nakazila kupnine na tekoči račun po prejetem predračunu. Možno je tudi plačilo po povzetju z odkupnino. Stroške embalaže ter pakiranja krije podjetje Body & Mind d.o.o.

DOSTAVA NAROČILA IN PLAČILO

Dostava naročila poteka preko podjetja Pošta Slovenija. Plačilo je možno preko PayPal ali ali preko direktnega nakazila kupnine na tekoči račun po prejetem predračunu. Možno je tudi po povzetju z odkupnino. Stroški dostave so odvisni od velikosti paketa in jih krije kupec (razen, če je z marketinško akcijo opredeljeno drugače).
Vsa naročila so odpravljena v roku tri do štiri delovnih dni po prejetju naročila (trudimo se, da vsa naročila, prejeta do 12h, odpošljemo še isti dan). V kolikor se zgodi, da določenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili po e-pošti ali telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila in skupaj bomo poiskali nadaljno rešitev.

ODSTOP OD NAKUPA/NAROČILA

Naročilo blaga in storitev lahko kadarkoli pred potrditvijo naročila prekličete.

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (elektronski naslov: info@bodymind.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket). Blago je treba vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikom na voljo tu.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik oz. sme potrošnik opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Kupcu se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se vrne uporabniku v obliki darilnega bona z novim obdobjem veljavnosti.

Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema blaga. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če se je potrošnik izrecno strinjal z uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. V primeru, da potrošniku nakup opravi s plačilom po povzetju, se vračilo uredi z nakazilom na transakcijski račun potrošnika.

Pravico do odstopa od pogodbe natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 130/22, v nadaljevanju tudi: ZVPot-1) (podrobno od 134. člena do 145. člena) .

Vračajočemu blagu mora biti priložena kopija računa ter vaši osebni podatki skupaj s številko osebnega bančnega računa, kamor vam vrnemo denar.

Če blago/storitve ne delujejo pravilno ali ne delujejo v skladu z vašimi pričakovanji, nam pišite preko obrazca za kontakt ali pošljite sporočilo na … info@bodymind.si Na ta način se boste izognili morebitni napačni uporabi blaga/storitev in poškodbam samega blaga ter morebitnim poškodbam drugih stvari.

Institut odstopa od pogodbe je namenjen temu, da potrošnik pregleda izdelek, in sicer tako kot je nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik lahko uporabi institut odstopa od pogodbe v primeru prvega nakupa izdelka, pri vseh nadaljnjih naročilih in nakupih enakega izdelka pa instituta odstopa od pogodbe ni mogoče uporabiti, ker je potrošnik že pri prvem naročilu ugotovil naravo, lastnost in delovanje blaga.

Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka 134. člena Zakona o varstvu potrošnikov pri teh pogodbah (natančneje v 135. členu Zakona o varstvu potrošnikov):
1. o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
2. o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
3. o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
4. o opravljanju storitve, ki potrošnika zavezuje k plačilu, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
5. o dobavi zapečatenih avdio ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
6. o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;
7. o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
8. o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dobavi na materialnem nosilcu podatkov, če se je izvajanje začelo in, kadar pogodba potrošnika zavezuje k plačilu, če:
– je potrošnik predhodno podal izrecno soglasje za začetek izvajanja v času odstopnega roka,
– je potrošnik privolil, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe, in
– je podjetje predložilo potrdilo v skladu s šestim odstavkom 132. člena ali z drugim odstavkom 133. člena Zakona o varstvu potrošnikov.

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina www.bodymind.si je v izključni lasti podjetja Body & Mind d.o.o. Pridržujemo si vse pravice in kakršnokoli posredovanje informacij iz spletnih strani v okviru www.bodymind.si je dovoljeno zgolj in samo s pismeno odobritvijo lastnika, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritičejo tretjim osebam. Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.
Pridržujemo si pravice do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe povezane z varstvom osebnih podatkov. Podjetje Body & Mind d.o.o. kot lastnik spletne trgovine bodymind.si že od vsega začetka spoštuje vašo zasebnost in varuje vaše podatke.
Ta politika zasebnosti opisuje, kako zbiramo vaše osebne podatke, kako jih uporabljamo in delimo, kadar obiščete ali opravite nakup na strani bodymind.si (v nadaljevanju “Stran”).

OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Ob obisku Strani se samodejno zbira določene podatke o vaši napravi. Ti podatki vključujejo informacijo o vašem spletnem brskalniku, naslovu IP, časovnem pasu in podatke o piškotkih, ki so nameščeni na vaši napravi. Dodatno, ko brskate po Strani, se zbirajo podatki o posameznih spletnih straneh ali izdelkih, ki jih gledate, katere spletne strani ali iskalni izrazi so vas napotili na Stran, in podatki o tem, kakšno interakcijo imate s Stranjo. Tem samodejno zbranim podatkom pravimo “Podatki naprave”.
Podatke naprave zbiramo z uporabo sledečih tehnologij:
– “Piškotki” so podatkovne datoteke, ki so shranjene na vaši napravi ali računalniku in pogosto vsebujejo anonimni enolični identifikator. Za več informacij o piškotkih in kako jih onemogočite, obiščite http://www.allaboutcookies.org.
– “Dnevniške datoteke” beležijo dejanja, ki se zgodijo na Strani. V njih se zbira podatke, ki vključujejo vaš naslov IP, vrsta brskalnika, ponudnika internetnih storitev, referenčne/izhodne strani in časovne žige.
– “Spletni svetilnik,” “značke,” in “pixli” so elektronske datoteke, ki se uporabljajo za snemanje podatkov o tem, kako brskate po Strani.
Dodatno, kadar opravite nakup ali poskus nakupa preko Strani, se od vas pridobijo določeni podatki, ki vključujejo vaše ime, naslov za račun, naslov za dostavo, podatki za plačilo (vključno s številkami kreditnih kartic), elektronski naslov in telefonska številka. Tem podatkom pravimo “Podatki naročila”.
Kadar v tej politiki zasebnosti govorimo o “Osebnih podatkih”, s tem mislimo na Podatke naprave in Podatke naročila.

KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Podatke naročila uporabljamo za odpremo naročil oddanih preko Strani. To vključuje obdelavo vaših podatkov za plačilo, ureditev dostave naročila preko dostavne službe, pošiljanje računov in/ali pošiljanje potrditev/statusa naročila.
Dodatno uporabljamo podatke naročila za:
Komunikacijo z vami
Preverjanje naših naročil glede tveganosti oziroma prevare
Če ste se tako odločili, vam pošiljamo novice in ponudbe povezane z našimi izdelki oziroma storitvami.
Zbrani podatki naprave nam pomagajo preveriti in oceniti potencialno tveganje oziroma prevaro (tu se uporablja vaš naslov IP), in bolj splošno, da nam pomagajo izboljšati in optimizirati našo Stran (na primer, z izdelavo analize o tem, kako naše stranke brskajo po Strani in kakšno interakcijo imajo s Stranjo, ter preveriti uspešnost naših marketinških in oglaševalskih dejavnosti). Podatke naprave se uporabljajo tudi v namene kasnejšega ciljnega oglaševanja.

DELJENJE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke delimo z drugimi partnerji, ki nam pomagajo uporabljati vaše osebne podatke, kot je bilo opisano zgoraj. Na primer, našo spletno trgovino poganja WooComerce več o tem, kako WooComerce uporablja vaše osebne podatke lahko preberete tukaj: https://woocommerce.com. Prav tako uporabljamo Google Analytics, ki nam pomaga razumeti, kako naše stranke uporabljajo stran. Več o tem, kako Google uporablja vaše osebne podatke, lahko preberete tukaj: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Iz Google Analytics se lahko tudi odjavite tukaj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
V skladu z veljavnimi zakoni in predpisi, lahko vaše osebne podatke delimo tudi kot odziv na sodni poziv, nalog za preiskavo ali drugo zakonito zahtevo po podatkih, ki jo prejmemo, ali da na drug način zaščitimo naše pravice.

VEDENJSKO OGLAŠEVANJE

Kot je opisano zgoraj, uporabljamo vaše osebne podatke za namene ciljnega oglaševanja ali za marketinške komunikacije, za katere verjamemo, da so v vašem interesu. Za več informacij, kako deluje ciljno oglaševanje, lahko obiščete izobraževalno stran Network Advertising Initiative’s (“NAI”) http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.
Iz ciljnega oglaševanja se lahko odjavite:
FACEBOOK – https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
GOOGLE – https://www.google.com/settings/ads/anonymous
BING – https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads
Dodatno, iz nekaterih tovrstnih storitev se lahko odjavite tudi z obiskom portala Digital Advertising Alliance’s: http://optout.aboutads.info/.

“NE SLEDITE” (“DO NOT TRACK”)
Prosimo, upoštevajte, da se naš način zbiranja podatkov na Strani ne spremeni, ko zaznamo “Do not track” signal iz vašega brskalnika.

VAŠE PRAVICE
Če ste rezident Evropske Unije, imate pravico dostopa do osebnih podatkov, ki jih imamo shranjene o vas in imate pravico zahtevati, da se vaši podatki popravijo, posodobijo ali izbrišejo. Če želite uveljaviti to pravico, nas prosimo kontaktirajte preko kontaktnih podatkov spodaj.
Dodatno, če ste rezident Evropske Unije, naj poudarimo, da obdelujemo vaše podatke z namenom, da izpolnimo obveze oziroma pogodbe, ki jih lahko imamo z vami (na primer, če oddate naročilo preko Strani), ali da kako drugače izpolnimo legitimne poslovne interese naštete zgoraj. Upoštevajte tudi to, da bodo vaši podatki prenešeni izven Evrope, tudi v Kanado in ZDA.

HRAMBA PODATKOV

Ko na Strani oddate naročilo, bomo podatke naročila hranili za naše potrebe razen če in dokler nas ne pozovete k izbrisu teh podatkov.

SPREMEMBE

To politiko zasebnosti lahko od časa do časa tudi posodobimo oziroma spremenimo z namenom uskladitve z našim načinom dela ali zaradi drugih operativnih, pravnih ali predpisnih razlogov.

STIK Z NAMI

Za več podatkov glede načina dela z zasebnimi podatki, ali če imate dodatna vprašanja, ali če bi radi napisali pritožbo, nam prosimo pišite na elektronski naslov info@bodymind.si ali po pošti na spodnji naslov:

BODY&MIND D.O.O.
VINARJE 18
2000 MARIBOR
SI24147966